Silnik forum FAWA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#1

Post autor: Lech-u »

Zrobiłem właśnie aktualizację silnika oprogramowania forum FAWA.

Jeśli pojawiłyby się jakiekolwiek trudności w funkcjonowaniu forum, to proszę o informację w tym wątku.
Awatar użytkownika

Tygrys
Guru
Posty: 2346
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Silnik forum FAWA

#2

Post autor: Tygrys »

Nowy silnik forum do bani jest,ponieważ nie da sie zalogować na forum z smartfona >pisze złe dane do logowania czerwony napis
Akwarium;210L
Akwarium:54L
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#3

Post autor: Lech-u »

Tygrys pisze: pt wrz 24, 2021 8:51 am >pisze złe dane do logowania czerwony napis
Może wpisz poprawne dane do logowania?

Ja nie zauważyłem takiego problemu. Ktoś inny jeszcze zaobserwował takie dziwne zachowanie forum przy próbie logowania?
Awatar użytkownika

Tygrys
Guru
Posty: 2346
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Silnik forum FAWA

#4

Post autor: Tygrys »

Prawidłowo pisze dane ,i pojawia sie mi taki komunikat; Podano nieprawidłowe hasło. Sprawdź je i spróbuj ponownie
Akwarium;210L
Akwarium:54L
Awatar użytkownika

Komarowa
Moderator
Posty: 2991
Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Warszawa/Bemowo
Na imię mam: Komarowa

Silnik forum FAWA

#5

Post autor: Komarowa »

Nie potwierdzam zgłoszonego problemu.
W tej chwili jestem zalogowana przez smartfon.
Wszystko jest ok.
Sama zdecyduję, kiedy mam dorosnąć.
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#6

Post autor: Lech-u »

Tygrys pisze: pt wrz 24, 2021 10:49 am Prawidłowo pisze dane ,i pojawia sie mi taki komunikat; Podano nieprawidłowe hasło. Sprawdź je i spróbuj ponownie
Może zmień hasło w panelu użytkownika (na jakieś nowe) i wtedy spróbuj się zalogować przez telefon.
Awatar użytkownika

Tygrys
Guru
Posty: 2346
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Silnik forum FAWA

#7

Post autor: Tygrys »

czy to może być wina telefonu
Akwarium;210L
Akwarium:54L
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#8

Post autor: Lech-u »

Tygrys pisze: pt wrz 24, 2021 12:29 pm czy to może być wina telefonu
Wątpię.
Prawdopodobnie z telefonu wbija się jakiś inny znaczek niż w Twoim haśle i dlatego wywala błąd.

Ustaw na chwilę jakieś proste hasło np. 1234567890, a potem je zmienisz jak już się zalogujesz.
Awatar użytkownika

Tygrys
Guru
Posty: 2346
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Silnik forum FAWA

#9

Post autor: Tygrys »

nieche mi sie ,telefon stary , i dogorywajacy.
Akwarium;210L
Akwarium:54L
Awatar użytkownika

K-bomba
Zapaleniec
Posty: 227
Rejestracja: czw mar 18, 2021 8:53 am
Lokalizacja: Radzymin
Na imię mam: Pawel
Płeć:

Silnik forum FAWA

#10

Post autor: K-bomba »

Tygrys
A logujesz sie na przeglądarce telefonu, czy przez TapaTalk?
Awatar użytkownika

Tygrys
Guru
Posty: 2346
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Silnik forum FAWA

#11

Post autor: Tygrys »

to pierwsze
Akwarium;210L
Akwarium:54L
Awatar użytkownika

K-bomba
Zapaleniec
Posty: 227
Rejestracja: czw mar 18, 2021 8:53 am
Lokalizacja: Radzymin
Na imię mam: Pawel
Płeć:

Silnik forum FAWA

#12

Post autor: K-bomba »

Tak jak Lech-u sugerował. Zmieniłbym hasło, żeby nie zawierało polskich czy innych diakrytycznych znaków.
Pewnie masz ustawiony page encoding na coś innego niż UTF-8 i znaki inne niż ASCII są niekompatybilne z nowym phpBB

DanielP
Moderator
Posty: 1718
Rejestracja: wt kwie 25, 2017 9:52 am
Lokalizacja: Szczaki
Na imię mam: Daniel
Płeć:

Silnik forum FAWA

#13

Post autor: DanielP »

U mnie wszystko działa.
Awatar użytkownika

Tygrys
Guru
Posty: 2346
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Silnik forum FAWA

#14

Post autor: Tygrys »

Juz dziala logowanie na smartfonie,zrobila dzis rano aktualka telefonu.
Akwarium;210L
Akwarium:54L
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#15

Post autor: Lech-u »

No to super, że problem się rozwiązał i nie była to wina silnika FAWA
Awatar użytkownika

Ziemiojad
Noble
Posty: 977
Rejestracja: ndz paź 20, 2019 7:59 pm
Lokalizacja: Bardzo daleko.
Płeć:

Silnik forum FAWA

#16

Post autor: Ziemiojad »

Lech-u pisze: czw wrz 23, 2021 12:00 pm aktualizację silnika
Przeszliśmy z disla na elektryka czy hybrydę? :what: :mrgreen:
https://www.fawa.pl/viewtopic.php?p=371580#p371580

Klasyka!
Bardzo akwarystyczne akwarium.
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#17

Post autor: Lech-u »

Tego nikt nie wie.
Jest to po prostu nowy twór, który napędza forum.
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#18

Post autor: Lech-u »


!

Dzisiaj znowu zrobiłem upgrade do najnowszej wersji silnika phpbb.

Jakby coś się działo z FAWA, to proszę o sygnały.
Awatar użytkownika

Komarowa
Moderator
Posty: 2991
Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Warszawa/Bemowo
Na imię mam: Komarowa

Silnik forum FAWA

#19

Post autor: Komarowa »

Pojawia się problem przy cytowaniu postów.
Nieprawidłowe przypisywanie nicku do cytowanego tekstu.
Sama zdecyduję, kiedy mam dorosnąć.
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#20

Post autor: Lech-u »

Komarowa pisze: sob gru 04, 2021 7:34 am Pojawia się problem przy cytowaniu postów.
Nieprawidłowe przypisywanie nicku do cytowanego tekstu.
Faktycznie jest taki problem.

Czy pojawia się pisząc z telefonu czy z komputera?
Awatar użytkownika

Ziemiojad
Noble
Posty: 977
Rejestracja: ndz paź 20, 2019 7:59 pm
Lokalizacja: Bardzo daleko.
Płeć:

Silnik forum FAWA

#21

Post autor: Ziemiojad »

Potwierdzam, że i u mnie zdarzylo się kilka razy, że cytując tekst wpisywalo innego autora. Android.
https://www.fawa.pl/viewtopic.php?p=371580#p371580

Klasyka!
Bardzo akwarystyczne akwarium.
Awatar użytkownika

Komarowa
Moderator
Posty: 2991
Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Warszawa/Bemowo
Na imię mam: Komarowa

Silnik forum FAWA

#22

Post autor: Komarowa »

Android też.
Sama zdecyduję, kiedy mam dorosnąć.
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#23

Post autor: Lech-u »

Ziemiojad pisze: sob gru 04, 2021 10:29 am Potwierdzam, że i u mnie zdarzylo się kilka razy, że cytując tekst wpisywalo innego autora. Android.
Komarowa pisze: sob gru 04, 2021 10:58 amAndroid też.
Teraz zacytowałem na komputerze i wygląda poprawnie.

A jaką metodą cytujecie? Ja zaznaczam tekst i pojawia mi się "chmurka" z tekstem "Wstaw cytat w pole szybkiej odpowiedzi". Klikam i jest poprawnie.

r10
Zapaleniec
Posty: 355
Rejestracja: czw mar 18, 2021 7:47 pm
Lokalizacja: Bielany/Bemowo
Płeć:

Silnik forum FAWA

#24

Post autor: r10 »

Godzinę postów innych widzę przestawioną o godzinę (jest teraz 21:xy, a cudze posty prezentują się u mnie jako z godz. 20:xy). Mam coś kliknąć w swoim profilu żeby wrócić na czas zimowy?
-----
80*35*50h
Awatar użytkownika

Autor
Lech-u
Admin
Posty: 21513
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Silnik forum FAWA

#25

Post autor: Lech-u »

Ustaw u siebie strefę czasową UTC+01:00
ODPOWIEDZ