Neo media soft.
-
- Moderator
- Na imię mam: Daniel
Neo media soft.
Zakupiłem to złożę jako wkład do mojego filtra kubełkowego mającego pełnić funkcje filtracji biologicznej. Jak podaje producent złożę to ma lepszą porowatość niż inne produkty na rynku i dzięki temu chętniej i w znacznie większej ilości powinny je zasiedlać bakterie. Dodatkowo wersja soft powinna obniżać ph. Testy ph zrobione a czas pokaże czy jest to prawdą
-
- Guru
-
- Moderator
- Na imię mam: Kamil
Neo media soft.
Wiem, ze to offtopic i zaraz mnie ktoś zgłosi do moderatora.. ale jak dla mnie wyglada jak żarcie dla psów
-
- Zapaleniec
Neo media soft.
Krolic
zrobiłem kiedyś test ceramiki...wynik jest na zdjęciu.
3 ceramiki polane tuszem, żeby zobaczyć jak "przyjmują" cokolwiek
1. ta najjaśniejsza, której wogóle nic chyba nie zasiedla nigdy to standard dodawany do kubełka Tetra jako wkład - nic nie przyjmowała
2. ceramika Aquael - taka średnia bym powiedział (częściowo ściemniała) - to efekt po 5 minutach i nadal nie w pełni satysfakcjonujący
3. ta cała czarna to jest Sera Siporax Professional - efekt niemal natychmiastowy
Różnicę widać gołym okiem.
albo jak puzzle 3d
DanielPDodano do tego postu po 9 minutach 31 sekundach
zrobiłem kiedyś test ceramiki...wynik jest na zdjęciu.
3 ceramiki polane tuszem, żeby zobaczyć jak "przyjmują" cokolwiek
1. ta najjaśniejsza, której wogóle nic chyba nie zasiedla nigdy to standard dodawany do kubełka Tetra jako wkład - nic nie przyjmowała
2. ceramika Aquael - taka średnia bym powiedział (częściowo ściemniała) - to efekt po 5 minutach i nadal nie w pełni satysfakcjonujący
3. ta cała czarna to jest Sera Siporax Professional - efekt niemal natychmiastowy
Różnicę widać gołym okiem.
Lepiej mądrze dreptać, niż głupio biec.
-
- Moderator
Neo media soft.
Ta tytułowa jest podobno dużo lepsza od siporaxu czy matrixa ale czy to tylko reklama, czy fakt, na to trzeba poczekać
-
- Zapaleniec
Neo media soft.
DanielP
czekamy na spostrzeżenia
czekamy na spostrzeżenia
-
- Początkujący
Neo media soft.
na allegro komentarzach ,napisał jeden user tak:
1, ceramika barwi Wide na kolor ceglasty i drobinki odpadają od nie podczas płukania
2,3dzien wyławia martwe
czemu o tym nie napisał daniel
1, ceramika barwi Wide na kolor ceglasty i drobinki odpadają od nie podczas płukania
2,3dzien wyławia martwe
czemu o tym nie napisał daniel
-
- Moderator
Neo media soft.
Też widziałem ten komentarz ale u mnie czegoś takiego nie zaobserwowałem. Filtr załadowany ceramiką uruchomiłem w niedzielę a woda jest czysta jak kryształ. Celowo przed umieszczeniem w filtrze wypłukałem wkład ale syfku było bardzo mało jak nie bylo go wcale. Moim zdaniem ktoś kto kupił ten produkt, dostał go potłuczony i stąd pyłek w zbiorniku. To samo może być z każdą inną ceramiką. Ta ceramika jest faktycznie jak cegiełka i stąd pyłek może mieć inny kolor
-
- Guru
-
- Moderator
Neo media soft.
Od momentu założenie przeze mnie tego wątku tytułowa ceramika jest w kubełku. Nie robiłem jest testów ponieważ do zbiornika leję kranówkę.