Witam wszystkich forumowiczów!
Mam akwarium 112l low-tech działające ponad 2lata. Potrzebuje pomocy w ocenie czy obsada jest okej
-gupiki 15szt
-molinezja Black Molly 4szt
-bocja wspaniała 2szt
Bocje kupiłem mając problem ze ślimakami, nie koniecznie muszą one zostać w tym zbiorniku.
Docelowo chciałbym dołożyć jeszcze jedna ławice małych ryb (propozycja?) lub zwiększyć ilość molinezji.
112l low-tech
-
- Gość
-
- Arcymistrz
-
- Moderator
- Telefon: 601250868
- Na imię mam: poprosturysiek
112l low-tech
Molinezje i gupiki nie oglądają się na nas i same zwiększają obsadę w zbiorniku.
"WARSZAWA" T.Love (A Grochów się budzi z przepicia)
"Na zawsze i na wieczność" Wilki (Był chyba maj, Park na Grochowie)
"Na zawsze i na wieczność" Wilki (Był chyba maj, Park na Grochowie)
-
- Zapaleniec
112l low-tech
Wydaje mi się, że low tech oznacza nie za duzo ryb. Jak będzie więcej to będzie trzeba wiecej techniki i stabilność akwarium będzie od niej coraz bardziej zależna
-
- Zapaleniec
112l low-tech
Asgborant
Bocje musisz wydać bo za małe akwarium. Z ryb ławicowych najlepiej szukaj takich które tolerują parametry jakie masz w akwarium. Jak nie wiesz jakie masz możesz sprawdzić na stronie wodociągów.
Bocje musisz wydać bo za małe akwarium. Z ryb ławicowych najlepiej szukaj takich które tolerują parametry jakie masz w akwarium. Jak nie wiesz jakie masz możesz sprawdzić na stronie wodociągów.
-
- Gość
-
- Zapaleniec
112l low-tech
One mogą być jeszcze młode, jak podrosną to pokaże się, czy na prawdę żyją w zgodzie. Jesli trafily Ci się na prawdę same samce to dziękuj losowi i nie dokładaj