GATUNKI RYB - ŁĄCZENIE i ILOŚĆ
-
- Gość
- Na imię mam: Mariusz
WITAM. Proszę o poradę mam zbiornik 70 L . Czy mogę w tym akwarium mieć te gatunki ryb i w tej ilości. Neon INNES - 8 szt. Tetra 8 szt. Danio 6 szt. Zbrojniki 2 szt. Kirys 2 szt. Jeżeli nie może ktoś doradzi co najlepiej mieć w takim zbiorniku i w jakiej ilości.Drugie pytanie to posiadam filtr aquael fan 2 , czy w tym akwarium powinien być ustawiony na max
-
- Guru
Co to za tetra? Nazwa? Co to za gatunek Danio? Nazwa. Co to za kirysy? Te ostatnie lubią żyć w większych grupach minimum 6, 8 sztuk.
Czyli masz neonki, tetry jakieś, Danio jakieś. Czyli miks. Lepiej zostawić jeden gatunek z tych trzech i dokupić kiryski. Wtedy masz mniejszy chaos w akwarium i lepiej się to ogląda.
Czyli masz neonki, tetry jakieś, Danio jakieś. Czyli miks. Lepiej zostawić jeden gatunek z tych trzech i dokupić kiryski. Wtedy masz mniejszy chaos w akwarium i lepiej się to ogląda.
Piszę co myślę...
-
- Gość
Tetra (żałobniczki) Danio pregowana, Kirys spiżowy, neon INNES, . Może podpowiesz Tetry z jakim gatunkiem ryb mogły być i w jakiej ilości
-
- Guru
Czy te ryby już masz w akwarium czy chcesz je kupić?
Piszę co myślę...
-
- Gaduła
W akwarium 70 litrów raczej nie poszalejesz z ilością gatunków. Na Twoim miejscu wrzuciłbym tam niewielką ławicę neonów innesa (10 - 12 sztuk) i jednego zbrojnika na dno.
-
- Gość
Obecnie w zbiorniku zostało mi 4 molinezje , 3 Tetry, 2 kirysy i 4 Danio. Było więcej bo miałem jeszcze neonki, glonojady ,w sumie miałem 24szt. Było dopóki nie dokupiłem kilku sztuk 30 wszystkich i co się stało padały mi z dnia na dzień.. Jestem początkujący nawet nie wiem od czego padały bo nic szczególnego nie było widać w ich zachowaniu. Żeby sytuacja nie powtórzyła się postanowiłem sięgnąć rady na forach ,
-
- Zapaleniec
Po pierwsze kiedy założyłeś akwarium? Czy dawałeś bakterie na start? Jesli tak to jakie? Czy mierzysz poziom NO2 w akwarium?
-
- Gaduła
Maniutek_19819
Wpuściłeś do akwarium kilka gatunków ryb nie zasięgnąwszy wcześniej informacji na ten temat. Rozumiem, że jesteś początkujący i popełniasz błędy (na początku swojej przygody z akwarystyką też zaliczyłem kilka wtop), ale to nie średniowiecze. Jest mnóstwo fachowej literatury akwarystycznej, stron internetowych, tematycznych kanałów na YouTube czy forów. Najważniejsze to czytać i w razie wątpliwości konsultować zdobyte informacje z bardziej doświadczonymi akwarystami. Zarybianie zbiornika "na czuja" to idealny przepis na piękną katastrofę. Błędów nie unikniesz, ale lepiej żeby były jak najmniej dotkliwe. Najpierw zadawaj pytania, a potem strzelaj - nie na odwrót
Wpuściłeś do akwarium kilka gatunków ryb nie zasięgnąwszy wcześniej informacji na ten temat. Rozumiem, że jesteś początkujący i popełniasz błędy (na początku swojej przygody z akwarystyką też zaliczyłem kilka wtop), ale to nie średniowiecze. Jest mnóstwo fachowej literatury akwarystycznej, stron internetowych, tematycznych kanałów na YouTube czy forów. Najważniejsze to czytać i w razie wątpliwości konsultować zdobyte informacje z bardziej doświadczonymi akwarystami. Zarybianie zbiornika "na czuja" to idealny przepis na piękną katastrofę. Błędów nie unikniesz, ale lepiej żeby były jak najmniej dotkliwe. Najpierw zadawaj pytania, a potem strzelaj - nie na odwrót
Dołączam do pytań.
-
- Moderator
- Telefon: 601250868
- Na imię mam: poprosturysiek
Tobie rady nic nie dadzą. Tobie jest potrzebna wiedza. Na razie jest wszystko żle. Zacznij od nowa to znaczy zacznij czytać. W naszym Forum jest pełna wiedza na tą Twoją niewiedzę.Maniutek_19819 pisze: ↑ndz lis 24, 2024 2:59 pm Żeby sytuacja nie powtórzyła się postanowiłem sięgnąć rady na forach
"WARSZAWA" T.Love (A Grochów się budzi z przepicia)
"Na zawsze i na wieczność" Wilki (Był chyba maj, Park na Grochowie)
"Na zawsze i na wieczność" Wilki (Był chyba maj, Park na Grochowie)
-
- Guru
Maniutek_19819
Trochę ci tak nie do pary zostały ryby. Albo je komuś oddaj i zrób wszystko do samego początku. Alb
Właściwie warto sobie zadać pytanie czego oczekuje od akwarium? A wtedy już jakby łatwiej zacząć...
Trochę ci tak nie do pary zostały ryby. Albo je komuś oddaj i zrób wszystko do samego początku. Alb
Właściwie warto sobie zadać pytanie czego oczekuje od akwarium? A wtedy już jakby łatwiej zacząć...
Piszę co myślę...